Amerikansk UD ber om godkjenning av ammunisjonssalg til Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs utenriksdepartementet ber Kongressen si ja til salg av 45.000 stridsvogngranater til Israel for bruk i kampene mot Hamas, sier kilder til Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forespørselen til Kongressen kommer samtidig som bekymringen øker rundt bruken av amerikanske våpen i en krig som har kostet mange tusen sivile livet de siste to månedene.

Det mulige ammunisjonssalget er verdt godt over 5 milliarder kroner. Det er ikke en del av en større hjelpepakke på over 1100 milliarder til Israel og Ukraina, som president Joe Biden prøver å få vedtatt.

Samtidig som rettighetsforkjempere protesterer mot bruk av amerikanske våpen i Gaza-krigen, legger departementet press på utenrikskomiteene i Kongressen om rask godkjenning av granatsalget, forteller Reuters' kilder.

– Dette ble oversendt til komitébehandling i forrige uke, og de har vanligvis 20 dager til å gå gjennom saker knyttet til Israel. Departementet legger presser for å få et ja nå, sier Josh Paul, som inntil nylig jobbet i utenriksdepartementet. I oktober sa han opp i protest mot det han kaller «blind tillit» til Israel fra den amerikanske regjeringens side.