USA: Etterretningsdirektør sier han ser sikkerhetstrusler overalt

FBI-direktør, Christopher Wray, ser en økning i mengden hatkriminalitet og trusler om terror.
FBI-direktør, Christopher Wray, ser en økning i mengden hatkriminalitet og trusler om terror. Foto: Samuel Corum / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI-direktøren sier han aldri har sett så mange seriøse trusler som nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christopher Wray er direktør i FBI. Den rollen har han hatt siden 2017.

Nå advarer han senatorer om en økning i seriøse trusler mot den amerikanske nasjonale sikkerheten. Under en høring i senatets rettskomité ble Wray spurt om han så varselstegn, liknende de som ble oversett i forkant av 9/11-terroren i 2001.

– Jeg ser blinkende lys overalt, svarte Wray.

Det skriver CNN.

– Jobber døgnet rundt

Det er, ifølge Wray, for øyeblikket ingen indikasjoner på at Hamas ønsker eller har mulighet til å gjennomføre terroraksjoner på amerikansk jord. Han trekker likevel frem trusler om terror, inspirert av angrepet i Israel 7. oktober, som noe byrået bruker mye tid på.

– Vi jobber døgnet rundt for å identifisere og stoppe angrep inspirert av Hamas sine angrep mot Israel, fortalte FBI-direktøren ifølge CNN.

I tillegg trakk han frem den økte mengden hatkriminalitet i landet. Blant gruppene som opplever dette, er jødene, ifølge Wray.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker fornyelse av lov

Flere republikanere har uttrykt ønske om å ikke fornye paragraf 702 i loven om overvåkning av utenlandsk etterretning. Loven gir amerikansk etterretning muligheten til å overvåke ikke-amerikanere som bruker amerikanske kommunikasjonsverktøy.

Å ikke fornye seksjonen ville vært feil, mener Wray. Det skriver NBC News.

– Paragraf 702 er utslagsgivende for vår evne til å oppdage en utenlandsk terrororganisasjon som oppfordrer en operativ enhet her til å gjennomføre ett angrep i vår egen bakgård, sa Wray.

Han forteller at 702 er loven som står bak mesteparten av etterretnings-dokumentene som lander på presidentens skrivebord.