Russiske barn skyter på bilder av Jens Stoltenberg, Joe Biden og Volodomyr Zelenskyj

Videoen viser bilder av Stoltenberg, Zelenskyj og Biden hengt opp på en skytebane på arrangementet.
Videoen viser bilder av Stoltenberg, Zelenskyj og Biden hengt opp på en skytebane på arrangementet.  Foto: Anton Gerashchenko / X
Artikkelen fortsetter under annonsen

På et arrangement skjøt en gruppe russiske barn på bilder av Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, USAs president Joe Biden og president i Ukraina Volodomyr Zelenskyj.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske regjeringskontrollerte avisen Argument og fakta skriver at bildene ble satt opp på en liten innendørs skytebane på en skole i den sibirske byen Tomsk, rundt 300 mil øst for Moskva.

Den ukrainske innenriksrådgiveren Anton Gerasjenko la ut en kort video på X der man kan høre lyden av våpen som avfyres av barn noen meter unna portrettene, selv om det er uklart hva som brukes som ammunisjon.

Gerasjenko skriver at i Russland «lærer barn ‘patriotisme’ mens de skyter på Biden , Zelenskyj og Stoltenberg».

Se video: Her tørker diktatoren tårene:

Opplæring til yngre generasjoner

Skytingen skal ha vært en av aktivitetene under den andre årlige «Den russiske føderasjonens fredelige kriger»-festivalen, som ble holdt på skolen i Tomsk.

Festivalen skal ha blitt arrangert av gruppen «Boeviy Listok Za Nashikh», der Z-en er skrevet på en måte som symboliserer det militære symbolet for de russiske styrkene som kjemper i Ukraina , skriver Newsweek.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innlegg fra gruppen på det russiske sosiale mediet VK forteller om arrangementet i et innlegg med tittelen «Russland er en stormakt».

«Det som er spesielt viktig, er å gi den yngre generasjonen begreper som patriotisme, kjærlighet til moderlandet og bevaring av vår historie og russiske tradisjoner», skrives det i innlegget.

Wagner på plass

Ifølge innlegget deltok blant annet medlemmer av leiesoldatgruppen Wagner-gruppen, Tomsk Maritime Brorskap, Gruppen for sovjetiske styrker i Tyskland, regionens veteranråd og Folkefronten i Tomsk-regionen.

Arrangementet inneholdt en konsert og rekonstruksjoner av militære hendelser der deltakerne viste «enhet med dagens helter - forsvarerne av det nordlige militærdistriktet», som kjemper i Vladimir Putins invasjon av Ukraina.

«Stolthet over fedrelandet - det er det som sitter igjen i alles hjerter etter festivalen», skriver arrangørene i innlegget.