Flere russiske soldater skal ha blitt drept etter å ha drukket forgiftet vodka, hevder ukrainsk gruppe

Russiske soldater patruljerer den ødelagte delen av Iljitsj jern- og stålverk i havnebyen Mariupol i Ukraina 18. mai 2022.
Russiske soldater patruljerer den ødelagte delen av Iljitsj jern- og stålverk i havnebyen Mariupol i Ukraina 18. mai 2022. Foto: Olga Maltseva / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

To dusin russiske soldater skal angivelig ha blitt drept av en gruppe ukrainske frihetskjempere som hevder å ha tilbudt dem forgiftet vodka og annen mat på okkuperte Krim-halvøya.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En motstandsgruppe som kaller seg «Crimea Combat Seagulls», skriver i et innlegg på Telegram at de har drept 24 russiske soldater og fått 11 andre innlagt på sykehus etter å ha gitt dem forgiftet mat og drikke i Krims nest største by, Simferopol.

Russland annekterte halvøya ulovlig i 2014. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har lovet å ta tilbake territoriet under den pågående krigen i Ukraina.

Ukrainske frihetskjempere har stått bak flere ødeleggende angrep mot russiske styrker siden invasjonen av Ukraina startet i februar 2022.

I forrige måned skal en slik gruppe ha sprengt en bil full av prorussiske militante tsjetsjenere i luften, mens et tog med ammunisjon og drivstoff til Krim skal ha eksplodert etter å ha blitt angrepet av motstandsfolk i oktober.

Se video: Sjeldent innblikk fra frontlinjen:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Oppfordrer alle til å forgifte russere»

I Telegram-innlegget skryter gruppen av at dusinvis av russiske soldater hadde blitt lurt av «hyggelige jenter» til å ta imot «godsaker» tilsatt arsenikk og stryknin ved en militær kontrollpost, ifølge Newsweek. Gruppen oppfordrer andre til å gjøre som dem og forgifte russere på Krim «som kakerlakker».

«Hyggelige jenter besøkte kontrollposten til militærenheten og ga godbiter til de russiske troppene, men, som de sier, det er en nyanse. Den mirakuløse arsenikken og strykninen smakte uforglemmelig», skrives det.

«Du kan dø av glede! Det var akkurat det 24 okkupanter gjorde, og ytterligere 11 ble innlagt på sykehus. Vi fortsetter å jobbe og oppfordrer alle til å forgifte russere på halvøya som kakerlakker», fortsetter innlegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blir etterforsket

Telegram-kanalen «Kreml Snuffbox» har delt en lignende beretning om den påståtte forgiftningen og kalt det en «tragedie» som skjedde «i en av de militære enhetene i Simferopol».

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Kreml Snuffbox» skriver det at det «ikke var mulig å finne de ansvarlige forbryterne», men at en russisk etterforskning var «i gang».

«To søte jenter kom til kontrollposten til militærenheten og presenterte seg som lokale innbyggere. De hadde med seg sju flasker vodka og litt snacks, fisk, pølse, brød, ost. De sa til vaktene at de ville takke guttene våre for alt, for at de beskyttet dem. Gutta tok vodka og mat, drakk med kolleger og spiste. Og mange ble forgiftet», står det i det opprinnelige innlegget.

Hendelsen er ikke uavhengig verifisert eller bekreftet.

Den angivelige forgiftningen kommer bare noen uker etter at fire offiserer i Russlands føderale sikkerhetstjeneste (FSB) også skal ha blitt forgiftet etter å ha spist mat fra en restaurant i Melitopol.

Tre av FSB-offiserene ble drept i forgiftningen, mens den fjerde ble innlagt på intensivavdelingen.