Israel har løslatt 30 palestinere

Et helikopter fra det israelske luftforsvaret lander ved Sheba-sykehuset i Ramat Gan med et israelsk gissel som ble satt fri av Hamas torsdag. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
Et helikopter fra det israelske luftforsvaret lander ved Sheba-sykehuset i Ramat Gan med et israelsk gissel som ble satt fri av Hamas torsdag. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har løslatt 30 palestinere fra fengsel som del av den sjuende utvekslingen av gisler og fanger under den midlertidige våpenhvileavtalen med Hamas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinerne ble løslatt fra fengsler i Israel, Vestbredden og Jerusalem, sto det i en uttalelse fra fengselsmyndighetene ved midnatt natt til fredag norsk tid.

Løslatelsene ble kunngjort etter at Hamas tidligere torsdag kveld overleverte seks gisler til Røde Kors, som deretter fraktet dem til israel. Tidligere på dagen løslot Hamas to kvinnelige gisler. Til sammen ga Hamas dermed fra seg åtte gisler i løpet av dagen.

Ifølge Qatar, som mekler mellom partene, inkluderer dette personer med dobbelt statsborgerskap fra Uruguay, Mexico og Russland. En av kvinnene som ble sluppet fri tidligere på dagen, har fransk og israelsk statsborgerskap.