Mystisk sykdom rammer hunder i USA

Hunder leker i en hundepark i Los Angeles. I 14 amerikanske delstater er det nå påvist en ukjent hundesykdom, og hundeeiere oppfordres til å være forsiktige med hvor de tar hunden sin i julehøytiden. Foto: Richard Vogel / AP / NTB
Hunder leker i en hundepark i Los Angeles. I 14 amerikanske delstater er det nå påvist en ukjent hundesykdom, og hundeeiere oppfordres til å være forsiktige med hvor de tar hunden sin i julehøytiden. Foto: Richard Vogel / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mystisk luftveissykdom har rammet hunder i minst 14 amerikanske delstater, ifølge den amerikanske veterinærforeningen (AVMA).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere prøver fortsatt å finne ut om sykdommen, som kan være dødelig, er viral eller bakteriell, og om det kan være en variant av den velkjente hundesykdommen kjent som «kennelhoste».

Symptomer inkluderer hoste som kan vare i fire til seks uker, og som kan være mild bronkitt eller kan utvikle seg til lungebetennelse. I noen akutte tilfeller har sykdommen utviklet seg til lungebetennelse i løpet av kun 24 til 36 timer, ifølge organisasjonen.

Så langt er det lite som tyder på at sykdommen kan smitte til mennesker, men veterinærer advarer hundeeiere om å være ekstra forsiktige dersom de skal reise med hunden sin eller sette den i kennel over jul.

I delstaten Oregon er det meldt om 200 tilfeller. I tillegg er det meldt om et ukjent antall tilfeller i California, Colorado, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, Vermont og Washington.