Japan: Amerikansk militærfly styrtet

Et amerikansk Osprey-fly under Nato-øvelsen Cold Response i Bodø tidligere i år. Et fly av samme type styrtet under militærøvelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Et amerikansk Osprey-fly under Nato-øvelsen Cold Response i Bodø tidligere i år. Et fly av samme type styrtet under militærøvelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et amerikansk militærfly av typen Osprey har styrtet i sjøen utenfor Japan, ifølge kystvakten i landet. Minst én person er funnet omkommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde onsdag utenfor øya Yakushima. En talsperson for den japanske kystvakten sier at én person er bekreftet omkommet.

En organisasjon for lokale fiskere sier at fiskebåter har funnet tre mennesker i området. Organisasjonen har imidlertid ikke informasjon om tilstanden til dem som er funnet.

Det ble først opplyst at åtte besetningsmedlemmer var om bord på flyet, men tallet er nå nedjustert til seks.

I Norge styrtet et amerikansk Osprey-fly sør for Bodø under en militærøvelse i mars i fjor. Fire amerikanere omkom i ulykken.

Det har vært en rekke ulykker med flytypen siden den ble satt i produksjon i 1988. Fem soldater omkom da et Osprey-fly styrtet i California i sommer, og i august styrtet nok et Osprey-fly i Australia. Her døde tre amerikanske marinesoldater.

Osprey er en uvanlig flytype som kan ta av og lande vertikalt som et helikopter.