Nikki Haley sikrer seg støtte fra mektig nettverk i kampen mot Trump

Nikki Haley sikrer seg mektig støtte i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Meg Kinnard / AP / NTB
Nikki Haley sikrer seg mektig støtte i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Meg Kinnard / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nikki Haley får støtte fra Americans for Prosperity, den politiske grenen av det mektige Koch-nettverket, i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– AFP Action er stolt over å gi sin fulle støtte til Nikki Haley, står det i en uttalelse der AFPs leder Emily Seidel kunngjør den formelle støtten.

For Haley innebærer dette støtte fra aktivister landet rundt, og tilnærmet ubegrenset med valgkampmidler, i forsøket på å slå tidligere president Donald Trump i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

– Hun har det som trengs for å lede en politisk agenda, ivareta vårt lands største utfordringer og bidra med å sikre at vårt lands beste dager ligger foran oss. Med grasrot- og dataevner som vi bringer til bords, er det ingen annen organisasjon som er bedre utstyrt til å hjelpe henne med å oppnå dette, uttaler Seidel.

Støtteerklæringen til Haley er ifølge nyhetsbyrået AP spesielt smertefull for Floridas guvernør Ron DeSantis, som forsøker å slå seg fram som et alternativ til Trump.

Imidlertid er det uklart om støtten som Haley nå får, kan bidra til å svekke Trumps grep rundt nominasjonsprosessen i partiet, gitt hans store ledelse over både DeSantis og Haley på omtrent hver eneste meningsmåling.