Armenia anklager Russland for destabilisering og manglende våpenleveranser

Artikkelen fortsetter under annonsen

Armenias statsminister hevder at Russland ikke har levert våpen som landet allerede har betalt for og anklager russiske medier for å destabilisere Armenia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et problem knyttet til leveransen av russiske våpen og utstyr og som vi allerede har betalt for, sa statsminister Nikol Pasjinjan på armensk fjernsyn fredag.

– Samtaler er i gang på det nåværende tidspunkt angående mekanismer for å løse dette problemet. Vi vet at Russland trenger våpen selv, sa han i det som trolig var en henvisning til Russlands krig mot Ukraina.

Pasjinjan sa også at det er «visse problemer» knyttet til en bilateral avtale. Avtalen det gjelder slår fast at de to landenes kringkastere ikke skal gjøres forsøk på «å blande seg inn i interne saker eller destabilisere den innenrikspolitiske situasjonen».

Jerevan har invitert Moskva til konsultasjoner «slik at vi kan løse denne saken i en vennlig og normal atmosfære», sa statsministeren.

Uttalelsene hans markerer økende avstand mellom Armenia og landets mektige allierte etter at russiske fredsbevarende styrker ikke hindret Aserbajdsjans offensiv for å gjenerobre den armenskkontrollerte enklaven Nagorno-Karabakh.

Folkerettslig regnes Nagorno-Karabakh som en del av Aserbajdsjan. Men inntil september hadde regionen i flere tiår vært kontrollert av separatister med støtte fra Armenia.