Åpen for alle - alltid

USA med ny støttepakke til Ukraina

USAs forsvarsminister Lloyd Austin var mandag i Kyiv, der han møtte president Volodymyr Zelenskyj. Austin kom blant annet med en ny militær støttepakke til Ukraina verdt 100 millioner dollar. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB
USAs forsvarsminister Lloyd Austin var mandag i Kyiv, der han møtte president Volodymyr Zelenskyj. Austin kom blant annet med en ny militær støttepakke til Ukraina verdt 100 millioner dollar. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har kunngjort en ny militær støttepakke til Ukraina på 100 millioner dollar, tilsvarende drøyt 1 milliard kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin kom med kunngjøringen under sitt besøk i Kyiv, der han mandag møtte president Volodymyr Zelenskyj.

Støttepakken inneholder blant annet store mengder ammunisjon til håndvåpen og artilleri, mer luftvern, samt panservernvåpen og utstyr til Himars-systemene.

Under sitt møte med Zelenskyj lovte Austin at USA vil støtte Ukraina «på lang sikt».

Det er USA som har gitt desidert mest militær støtte til Ukraina. Deler av Det republikanske partiet ønsker å stanse eller begrense hjelpen, noe som har gjort det vanskeligere å få vedtatt nye støttepakker i Kongressen.