Åpen for alle - alltid

Arabiske ministre til Kina for å få slutt på Gaza-krigen

Saudi-Arabias utenriksminister Faisal bin Farhan Al Saud på et møte med USAs utenriksminister Antony Blinken og andre utenriksministre i Amman i Jordan forrige helg. Foto: Jonathan Ernst / Pool photo via AP / NTB
Saudi-Arabias utenriksminister Faisal bin Farhan Al Saud på et møte med USAs utenriksminister Antony Blinken og andre utenriksministre i Amman i Jordan forrige helg. Foto: Jonathan Ernst / Pool photo via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ministre fra arabiske og muslimske land reiser mandag til Kina – en reise de håper kan bidra til å få slutt på krigen på Gazastripen, ifølge saudisk minister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina bekreftet søndag at ledende representanter for palestinske myndigheter og fire muslimske land kommer på besøk mandag og tirsdag.

I en uttalelse fra kinesisk UD heter det at Kina kommer til å ha grundige samtaler med delegasjonen for å bidra til en nedtrapping av den israelsk-palestinske konflikten, beskyttelse av sivile og for å sikre en rettferdig løsning på palestinerens sak.

Reisen ble først kunngjort av Saudi-Arabias utenriksminister.

– Det første stoppet er Kina. Deretter vil vi reise til andre hovedsteder for å overbringe et klart budskap om at en våpenhvile må kunngjøres umiddelbart, og at nødhjelp må slippes inn, sa prins Faisal bin Farhan i en uttalelse på X/Twitter tidligere søndag.

– Vi må jobbe for å få slutt på denne krisen og krigen mot Gaza så fort som mulig, sa han videre.