Åpen for alle - alltid

Armenias statsminister melder om godt og dårlig nytt fra fredssamtalene

Armenias statsminister Nikol Pasjinjan møter en tysk delegasjon ledet av Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock i Jerevan fredag 3. november. Foto: Stepan Poghosyan / Photolure via AP / NTB
Armenias statsminister Nikol Pasjinjan møter en tysk delegasjon ledet av Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock i Jerevan fredag 3. november. Foto: Stepan Poghosyan / Photolure via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Armenia og Aserbajdsjan er enige om prinsippene for en fredsavtale, men fortsatt mangler en felles forståelse, sier Armenias statsminister Nikol Pasjinjan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Armenia og Aserbajdsjan har utkjempet flere kriger siden 1990-tallet, hvorav den siste var i september. Striden har stått om den omstridte regionen Nagorno-Karabakh. I flere tiår var den kontrollert av armenske separatister før Aserbajdsjan tok kontroll over området i september. De fleste armenske innbyggerne har siden flyktet.

– Vi har noen gode og noen dårlige nyheter om fredsprosessen, sa Pasjinjan til det russiske nyhetsbyrået Tass lørdag.

– Det er bra at det er enighet om de grunnleggende prinsippene for fred med Aserbajdsjan, sier han og viser til forhandlinger i Brussel som ble ledet av EU-president Charles Michel.

Men han føyer til at det likevel er vanskelig å komme fram til en felles forståelse.

– Den viktigste dårlige nyheten er at vi fortsatt snakker forskjellige diplomatiske språk, og svært ofte forstår vi ikke hverandre, sier han.