Vladimir Putin hånes for navnetabbe på internett

Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev, til høyre, og Russlands president Vladimir Putin poserer for et bilde i Astana, Kasakhstan, torsdag 9. november 2023.
Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev, til høyre, og Russlands president Vladimir Putin poserer for et bilde i Astana, Kasakhstan, torsdag 9. november 2023. Foto: Konstantin Zavrazhin / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin blir gjort narr av for å ha hatt vansker med navnet på Kasakhstans president. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Putin var i Kostanay i Kasakhstan for å møte sin motpart Kassym-Jomart Tokajev i forbindelse med det 19. interregionale samarbeidsforumet mellom Russland og Kasakhstan.

Til tross for krigen i Ukraina har Kasakhstan forblitt en av Russlands mest betrodde bilaterale allierte.

Lederne, sammen med myndighetspersoner, akademikere og forretningsfolk fra mer enn 30 regioner, skal ha diskutert landbruket og dets betydning for en sterk økonomi.

Torsdag, ifølge en melding fra Kreml , lovpriste Vladimir Putin sitt forhold til Tokajev og over 100 millioner dollar i kommersielle kontrakter med den allierte nasjonen. Russlands handel med Kasakhstan skal ha økt med over 10 prosent sammenlignet med 2022, til mellom 27 og 28 milliarder dollar, skriver Newsweek.

Se video: Tungekrøll for Putin

– Ikke første gang

Videoer fra møtet som er lagt ut på sosiale medier, har fokusert på Putin, som har vært fulgt av kontroverser og rykter på grunn av sine angivelige helseproblemer og sin feilaktige uttale av Tokajevs navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Putin, som er omgitt av delegater ved et stort bord og blir vist på russisk TV, kan ses stamme under innledningen.

– Putin hadde problemer med å uttale navnet til Kasakhstans president. Dette er ikke første gang han uttaler navnet på et lands leder feil, skriver Anton Gerashchenko, rådgiver for Ukrainas innenriksminister på X.

– Mangel på respekt eller er det hans nye kinn som påvirker Putins uttale?, fortsetter han.

«Tror det er med vilje»

Videoklippet som ble lagt ut av Gerashchenko førte til flere reaksjoner på sosiale medier.

– Det er ikke første gang han gjør det med Tokajev-navnet. Han gjorde det samme to ganger i fjor. Jeg tror det er med vilje, og at han ønsker å vise en subtil, men ikke skjult mangel på respekt for Tokajevs holdning om ikke å hjelpe Russland med å omgå sanksjonene, skriver en.

– Putin har ingen respekt for andre ledere. Han behandler andre som underlegne. Det er derfor Russland ikke har noen venner, skriver en annen.

– Tokajev ser skuffet ut, stemmer en annen bruker i.