Vladimir Putins ansikt vekker oppsikt: – Blåmerke over kinnet

Vladimir Putin avbildet på møte i Astana, Kasakhstan 9. november 2023. Illustrasjonsfoto.
Vladimir Putin avbildet på møte i Astana, Kasakhstan 9. november 2023. Illustrasjonsfoto.  Foto: Konstantin Zavrazhin / Sputnik / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spekulasjonene om den russiske presidentens utseende og oppførsel vil tilsynelatende ingen ende ta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putin er muligens ikke en som vender det andre kinnet til, men ifølge brukere på sosiale medier kan det se ut som den russiske lederens kinn har svulmet opp i en video som går som en farsott på internett.

«Hva er det med Putins kinn?» spør den ukrainske innenriksrådgiveren Anton Gerasjtsjenko i et innlegg ved siden av et klipp der den russiske lederen snakker til publikum.

Videoen, som har blitt sett over 2 millioner ganger, varer bare i fire sekunder, og selv om den har et vannmerke fra Kreml øverst i høyre hjørne, er det uklart når den er spilt inn.

Se video: Putin klarer ikke uttale president-navn

– En fersk filler

Gerashchenkos video førte til en diskusjon på X der en bruker skrev: «Etter det lille blåmerket over kinnet å dømme, er dette fersk filler. Jeg lurer på hvordan han egentlig ser ut uten alle de kosmetiske forbedringene».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En filler er en romoppfyllende gel som sprøytes inn i huden for å behandle rynker, gi fyldigere lepper og forme kinnbein og hake.

Fillere hører til den ikke-kirurgiske kategorien hudfyllstoffer eller «dermal fillers» på engelsk. Noen har permanent virkning, mens andre har en forbigående effekt. Hudfyllstoffer sprøytes i huden for å jevne ut linjer i ansiktet, markere munnvikene og fylle hulrom i kinn og hake.

I et oppfølgingsinnlegg delte Gerasjtsjenko en annen video av Putin fra et besøk i Kasakhstan, der han «hadde problemer med å uttale presidentens navn».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Dette er ikke første gang han uttaler navnet på et lands leder feil», sier Gerashchenko, «er det mangel på respekt eller hans nye kinn som påvirker Putins uttale?»

En annen bruker skriver at det ser ut som det har vært en «injeksjon for å løfte og fylle dem ut. På en skuespiller».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brukeren refererte antagelig til ryktene om at Putins utseende var bevis på at han bruker en dobbeltgjenger, skriver Newsweek. En annen bruker sammenligner et stillbilde fra klippet med andre bilder av Putin og beskriver at det er forskjeller «i hodeformen, konturene i og formen på ørene, hellingen i nesen».

«En bløff»

Putin har blitt beskyldt for å bruke dobbeltgjengere og spekulasjonene har fått vind i seilene etter en studie utført av japanske forskere konkluderte med at minst to dobbeltgjengere har vært brukt for den mangeårige russiske lederen, basert på kroppsbevegelser, ansiktsgjenkjenning og stemmesammenligning.

Påstandene har blitt latterliggjort og avvist av Kreml og deres talsmann, Dmitrij Peskov.

– Dette tilhører kategorien absurde informasjonsbløffer som en hel rekke medier diskuterer med misunnelsesverdig iherdighet. Dette fremkaller ikke annet enn et smil, sa Peskov i slutten av oktober.

Vladimir Putin virker å ha blitt litt større i kinnbenområdet mener flere. Foto: Fra videoen over.
Vladimir Putin virker å ha blitt litt større i kinnbenområdet mener flere. Foto: Fra videoen over.