Russiske myndigheter: Stormet flyplass er befridd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Titalls mennesker stormet en flyplass i Dagestan i Russland som følge av et rykte om at et fly fra Israel skulle lande, ifølge lokale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lite antall israelere og jøder som befinner seg på flyplassen, er isolert og brakt i sikkerhet, opplyser en sikkerhetskilde til den israelske avisa Haaretz.

Russiske luftfartsmyndigheter sier sent søndag kveld at flyplassen er «befridd» etter at den ble stormet av en mobb.

– Takket være arbeidet til sikkerhetsstyrker har flyplassen blitt befridd etter å ha blitt infiltrert av uautoriserte borgere, skriver myndighetene på meldingstjenesten Telegram.

Flyplassen er foreløpig stengt for ankomster fram til 6. november, opplyser føderale myndigheter ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mobben brøt seg gjennom dørene til terminalen i Makhatsjkala-flyplassen i den russiske republikken i Kaukasus søndag kveld, melder russiske medier.

Noen demonstranter løp ut på rullebanen, mens andre skal ha brutt seg gjennom sperringer for å sjekke biler som kjørte fra flyplassen, ifølge videoer i sosiale medier, samt mediene RT og Izvestia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge de samme mediene skal også flere av demonstrantene ha ropt «Allahu akbar».

Lokale myndigheter meldte etter hvert at de hadde kontroll på stedet. Myndighetene ba også mobben om å stanse det de kalte ulovlige aktiviteter.

– Israel forventer at russiske myndigheter beskytter alle israelske statsborgere og alle jøder, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse søndag kveld.

Netanyahu forventer også at russiske myndigheter avverger trusselen fra demonstrantene.