Minst 39 omkom i orkanen i Mexico

Innbyggere i Acapulco ser på skadene fra orkanen i Acapulco i Mexico. Foto: Felix Marquez / AP / NTB
Innbyggere i Acapulco ser på skadene fra orkanen i Acapulco i Mexico. Foto: Felix Marquez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødstallet fra den kraftige orkanen Otis som rammet Mexicos sørlige stillehavskyst, har steget til 39, opplyser myndighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Orkanen traff Acapulco på stillehavskysten som kategori 5-storm onsdag. Det er en av de kraftigste stormene som har truffet landet.

Innenriksminister Rosa Icela Rodríguez Velázquez og president Andres Manuel Lopez Obrador opplyser lørdag at 39 mennesker druknet under uværet. Men etterforskningen fortsetter, og ofrene er ennå ikke identifisert, tilføyer de.

Myndighetene oppga torsdag at 27 mennesker mistet livet i orkanen. Men flere har stilt spørsmål ved dødstallet siden lokale medier har rapportert om flere likfunn.

Antallet savnede er steget til ti, ifølge innenriksministeren. Flere hundre familier hadde lørdag fortsatt ikke fått kontakt med sine kjære etter uværet.

Uværet førte til omfattende oversvømmelser og materielle ødeleggelser på boliger, butikker, hoteller og kjøretøy. I dagene etter orkanens herjinger har Acapulco vært rammet av plyndring, og flere tusen innbyggere sliter med å få tak i mat og vann.

Mange innbyggere kritiserer myndighetene for ikke å ha sendt nok hjelp.

Over 220.000 hjem og 80 prosent av hotellene i byen ble rammet av uværet, ifølge myndighetene i delstaten Guerrero der Acapulco ligger.