Åpen for alle - alltid

Mike Pence trekker seg fra presidentvalgkampen

Tidligere visepresident Mike Pence kunngjorde lørdag at han trekker seg fra valgkampen. Det skjedde i en tale på et møte i Republican Jewish Coalition i Las Vegas.
Tidligere visepresident Mike Pence kunngjorde lørdag at han trekker seg fra valgkampen. Det skjedde i en tale på et møte i Republican Jewish Coalition i Las Vegas. Foto: John Locher / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs tidligere visepresident Mike Pence trekker seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter mange bønner og overveielser har jeg beslutte tå innstille min presidentvalgkamp fra og med i dag, sa Pence til deltakerne på Republican Jewish Coalitions konferanse i Las Vegas lørdag.

Pence var visepresident under Donald Trump. Pence meldte seg i juni formelt på kampen om å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget neste år. Han har imidlertid ikke fått medvind på meningsmålingene, der Trump fortsatt har en soleklar ledelse over sine republikanske utfordrere.

Her kan du lese mer om USA!

Før han var visepresident, var Pence guvernør i Indiana og kongressrepresentant i flere år. Han er ansett som tydelig konservativ, ikke minst i verdispørsmål, og han var lojal overfor sjefen helt fram til sluttfasen av Trumps tid som president.

Siden valgnederlaget i 2020 har Pence imidlertid forsøkt å distansere seg fra ekspresidenten. Han har sagt at Trumps oppildning av støttespillerne som angrep Kongressen i januar 2021, satte ham og familien i fare.

Han har likevel fortsatt å forsvare mye av Trumps politikk, men forsøkt å framstille seg selv som et mer forutsigbart og konsensusorientert alternativ. I tillegg har han forsøkt å appellere mer direkte til evangelikalske kristne og besøkt en rekke store kirker rundt om i USA.