Ukraina: Vi har en hel russisk bataljon

Soldater fra den nylig dannede Sibirske bataljon under trening.
Soldater fra den nylig dannede Sibirske bataljon under trening. Foto: Genya Savilov / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ukraina vil fortsette å danne slike enheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina har opprettet en bataljon som kun består av russere som ønsker å kjempe mot sitt eget land. Det skriver flere medier. Bataljonen kalles Den sibirske bataljon og er en del av den Internasjonale legion i Ukraina.

– Vi kan bekrefte informasjonen, sier Andriyj Yusov, talsperson for det ukrainske forsvarsdepartementets etterretningsdirektorat, ifølge Kyiv Post.

Bataljonen kalles Den sibirske bataljon og er en del av den Internasjonale legion i Ukraina.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

– Vil fortsette

Ifølge Yusov er mange av soldatene medlemmer av etniske minoritetsgrupper fra Sibir i Russland, hvor flere av disse minoritetene blir behandlet som annenrangs borgere.

– Ukraina vil fortsette å danne slike enheter, som består av folk fra den russiske føderasjonen, som på ene siden uttrykker et ønske om å forsvare Ukraina, og på den andre å beskytte sitt folk fra russisk imperialistisk undertrykkelse, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Bloomberg og Business Insider har mange av bataljonens medlemmer reist til Ukraina via andre land. Bataljonen rekrutterer ikke blant russiske krigsfanger.

Soldatene i bataljonen har alle fått kallenavn som skal bidra til å beskytte hver enkeltes identitet. De har også måttet gå gjennom tester og undersøkelser. Soldatene forventes å bli sendt til frontlinjene snart, melder Bloomberg.

Se video: Putin latterliggjøres etter dette

– Det var rett og slett «russifisering»

Overfor Reuters sier en offiser i bataljonen at de fleste av medlemmene i kommer fra russiske minoritetssamfunn. Tidligere har det blitt kjent at minoriteter i Russland har blitt rammet ekstra hardt av Putins krig i Ukraina, og utgjør en stor del av russiske dødsfall i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bataljonen opplyser at mange av soldatene ønske å bekjempe russisk imperialisme.

– De koloniserte oss, ødela vår kultur, vårt språk og tradisjoner. Det var rett og slett «russifisering», sier en soldat med kallenavnet Buryat, og henviser til Russland under tsar-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Soldater fra Den sibirske bataljon tidligere denne uken. Foto: Genya Savilov / AFP / NTB
Soldater fra Den sibirske bataljon tidligere denne uken. Foto: Genya Savilov / AFP / NTB

– Drepes uten medlidenhet

Det er ikke bare sibirske minoriteter som har vervet seg til enheten. En 41-åring fra Moskva stiller seg svært kritisk til russiske myndigheters behandling av minoritetene.

– Jeg vil ikke være en del av de forferdelige forbrytelsene landet mitt begikk innenfor sine grenser. Det som er skremmende er at tusenvis av ukrainere, kvinner, barn og eldre, drepes uten medlidenhet, sier eks-moskovitten til Reuters.