Etterretning: Russiske bombefly har ikke angrepet med kryssermissiler på en måned

Et russisk langdistansefly av typen Tu-95 over Stillehavet i fjor.
Et russisk langdistansefly av typen Tu-95 over Stillehavet i fjor. Foto: Det russiske forsvarsdepartements pressetjeneste / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tunge bombefly er Russlands foretrukne verktøy i slike angrep. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin daglige etterretningsoppdatering skriver det britiske forsvarsdepartementet at det russiske flyvåpenets langdistanseflåte ikke har sendt kryssermissiler inn i Ukraina på over en måned.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Tørken skal være en av de lengste siden Russland invaderte Ukraina i februar i fjor. Langdistanseflåten består av tunge bombefly, som i tillegg til konvensjonelle missiler og bomber kan bære atomvåpen.

Mangel på missiler

Ifølge det britiske forsvarsdepartementet fortrekker Russland å bruke bombefly fra langdistanseflåten i presisjonsangrep med kryssermissiler mot ukrainske mål.

I etterretningsoppdateringen nevnes det at det er svært sannsynlig at Russland har sett seg nødt til å redusere antallet slike oppdrag grunnet lave lagerbeholdninger av kryssermissilet As-23a Kodiak.

Departementet påpeker at Russland fortsatt er i stand til å angripe fra lufta på andre måter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Putin latterliggjøres etter dette

Vil nok angripe infrastruktur

Vinteren nærmer, og i den anledning er det sannsynlig at Russland forbereder seg på å bruke ny ammunisjon på ukrainsk infrastruktur knyttet til energiproduksjon.

Departementets etterretning tyder på at droner produsert i Iran også vil bli benyttet i slike angrep i løpet av vinteren. Disse dronene er såkalte «selvmordsdroner» som krasjer inn i målet.

ABC Nyheter har tidligere omtalt hvordan ukrainske sivilingeniører har blitt trent av ingeniører i Storbritannias hær i hvordan de kan forsvare landets energisektor mot angrep fra Russland.