Åpen for alle - alltid

Enormt synkehull på E6 nær Göteborg – biler og buss er rammet

E6 er stengt både i nordgående og sørgående retning, og i tillegg er en sidevei rammet. Et ukjent antall biler og en buss har havnet i synkehullet. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB
E6 er stengt både i nordgående og sørgående retning, og i tillegg er en sidevei rammet. Et ukjent antall biler og en buss har havnet i synkehullet. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et synkehull på flere hundre meter i diameter gjør at E6 er stengt nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. Tre personer er skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødetatene ble varslet om hendelsen ved Stenungsund klokka 1.45 natt til lørdag. Store mengder regn skal ha ført til synkehullet. Ambulanser og andre nødetater er på stedet.

– Tre skadde er fraktet til sykehus, opplyser vakthavende befal Fredrik Flyberg i politiet til nyhetsbyrået TT.

Til SVT sier han at personene har fått «mindre bruddskader» og at det så langt ikke er opplysninger om at noen er alvorlig skadd.

– Et område på flere hundre meter i alle retninger er rammet, opplyser Niclas Fogelqvist, vaktleder for redningstjenesten i Stor-Göteborg.

Frilansjournalisten Mikael Berglund er på stedet og forklarer situasjonen slik til Sveriges Radio:

– Jeg kom samtidig med redningstjenesten og det er et stort hull over hele E6. Med litt belysning ser vi kjøretøyene ligge nede i hullet. Det er vanskelig å beskrive med ord, det er bare kaos.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

250 meter i diameter

E6 er stengt både i nordgående og sørgående retning, og i tillegg er en sidevei rammet. Et ukjent antall biler og en buss har havnet i synkehullet, ifølge redningslederen.

– Veien er helt stengt i begge retninger og vil være det i lang tid, sier Lidia Bradaric, alarm- og kontrolloperatør ved redningstjenesten i Stor-Göteborg til TT lørdag morgen.

Ifølge Aftonbladet ble hullet ved 3-tiden anslått å være opp mot 250 meter i diameter. Det kan også ha gått ras andre steder på veistrekningen.

Også bygninger i nærheter fått skader, men det skal ikke dreie seg om boliger. Aftonbladet skriver at en hamburgerrestaurant er rammet.

Vil påvirke trafikken lenge

Redningstjenesten opplyser at flere ras ikke kan utelukkes, og folk bes holde seg vekk fra området. Ifølge politiet ventes hendelsen å få «enorme» konsekvenser for trafikken i lang tid framover.

– Trafikverket regner med omfattende og tidkrevende arbeid. Vi håper at vi kan få en klarere oversikt når det blir lysere ute, sier Bengt Olsson, pressesjef i Trafikverket, til TT på morgenkvisten.

Trafikken blir foreløpig omdirigert langs vei 650.