Medier: Trump dropper trolig også den andre debatten

Donald Trump under en tale tidligere denne måneden. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB
Donald Trump under en tale tidligere denne måneden. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump ventes å la være å delta i TV-debatten mellom de republikanske presidentkandidatene 27. september, ifølge New York Times og ABC News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere presidenten planlegger isteden å dra til Detroit, der det pågår en storstreik i bilbransjen.

Det opplyser to Trump-rådgivere til New York Times . En rådgiver opplyser det samme til ABC News. Ifølge førstnevnte planlegger Trump en tale til fagforeningsmedlemmer i beste sendetid.

Trump stilte ikke i den første debatten, som ble sendt på Fox News 23. august. Han stilte heller til intervju med Tucker Carlson.

Nylig uttalte Trump at president Joe Biden fører krig mot bilindustrien gjennom ordninger for å øke andelen elbiler. Han har oppfordret fagforeningen United Auto Workers (UAW) til å gi ham sin støtte.

I en meningsmåling i slutten av august svarte 52 prosent av de spurte republikanerne at de foretrekker Trump som presidentkandidat. Det var en økning på 5 prosentpoeng fra forrige måling utført for nyhetsbyrået Reuters av Ipsos.

Dermed har han støtte fra over halvparten av republikanerne – et hav foran de andre. Nærmeste konkurrent er Florida-guvernør Ron DeSantis med 13 prosent.