Roger Whittaker er død

Roger Whittaker ble 87 år gammel.
Roger Whittaker ble 87 år gammel.  Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske sangeren Roger Whittaker døde forrige uke på et sykehus i Frankrike, bekrefter familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sangeren og låtskriveren døde 13. september med kona Natalie (81) og deres barn ved hans side, melder tyske Bild.

– Roger var en ikonisk kunstner, en fantastisk ektemann og far. Han rørte så mange hjerter med musikken sin gjennom hele livet og vil alltid leve videre i minnene våre, heter det i en uttalelse fra familien.

Whittaker bel født i 1936 og vokste opp i Kenya med britiske foreldre. Som artist og musiker hadde han stor suksess over store deler av verden med sin melodiøse, avslappede visepop-stil og sin slående plystreteknikk, ifølge Store norske leksikon.

Han debuterte som plateartist i 1967 og ga ut flere titalls album gjennom karrieren. I 1976 hadde han hele åtte album inne på VG-lista, anført av låta og albumet "The Last Farewell".

Whittakers offisielle hjemmeside er oppdatert med et bilde av sangeren og teksten «Roger Whittaker 1936-2023». I gjesteboken på siden begynte kondolansene å strømme inn mandag kveld.

– Rogers musikk har fulgt meg i nesten 47 år. Jeg kom meg gjennom mye i livet med musikken hans. Møtte ham personlig flere ganger. Han var alltid som en bestefarsfigur for meg, skriver en fan med signaturen Wendy fra Hamburg.