Elon Musks biograf sier at Tesla-sjefen har «flere» personligheter

Elon Musk på en teknologikonferanse i Paris, 16. juni 2023. Illustrasjonsfoto.
Elon Musk på en teknologikonferanse i Paris, 16. juni 2023. Illustrasjonsfoto.  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Biografen legger ikke fingrene imellom når han forteller om sin tid med Elon Musk. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elon Musks biograf Walter Isaacson sier at han tror milliardæren har flere forskjellige «personligheter» som kommer til syne i ulike situasjoner.

Elon Musk har flere personligheter, og det er tider hvor han er brutal, tider hvor han har en episk selvfølelse, noe som er både skremmende og inspirerende på samme tid - og tider hvor han er en utrolig fokusert ingeniør, sier Isaacson.

Biografien om den 52 år gamle tek-milliardæren har fått tittelen «Elon Musk» og ble utgitt 11. september.

Se video: Her eksploderer SpaceXs gigantrakett:

Problematisk

– En av de spennende utfordringene er å navigere mellom de mange Elon Muskene, som i motsetning til alle andre jeg har skrevet om, er ganske levende og forskjellige, fortsetter han.

Isaacson forteller at han synes Musks engasjement i Twitter/X har vært «veldig problematisk», men at arbeidet hans med elektriske biler gjennom Tesla har vært «faktisk ganske nyttig», skriver Business Insider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en person med flere humørsvingninger og personligheter, alt fra ingeniørmodus til demonmodus. Til tider kan han være hensynsløs og til og med farlig. Og han kan gjøre ganske fantastiske ting, sier Isaacson.

«Mange feil»

Isaacson er ikke ukjent med å profilere mektige skikkelser. Forfatteren har skrevet biografier om Steve Jobs, Albert Einstein og Leonardo da Vinci. Isaacson har tidligere fortalt at han brukte tre år på å observere Musk som en del av skriveprosessen.

«Når du kommer veldig nær en person, slik jeg har gjort de siste tre årene med ham, forstår du personen, du forstår motivasjonen».

«Og det er mange feil», la han til.