WHO bekymret for ny coronabølge

Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO) er bekymret for at en ny coronabølge kan være på vei idet den nordlige halvkule nærmer seg vinterhalvåret. Foto: Ajit Solanki / AP / NTB
Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO) er bekymret for at en ny coronabølge kan være på vei idet den nordlige halvkule nærmer seg vinterhalvåret. Foto: Ajit Solanki / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens helseorganisasjon (WHO) er bekymret for utviklingen av corona i forkant av vinteren og oppfordrer til økt vaksinasjon og overvåking.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fortsetter å se bekymrende trender for covid-19 i forkant av vintersesongen på den nordlige halvkule, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på en pressekonferanse onsdag.

– Dødsfallene øker i enkelte deler av Midtøsten og Asia, innleggelser på intensivavdelinger øker i Europa og sykehusinnleggelsene øker i flere regioner, sier han.

Likevel er det kun 43 land, mindre enn en firedel av WHOs 194 medlemsland, som fortsatt rapporterer om coronarelaterte dødsfall. Kun 20 melder ifra om sykehusinnleggelser.

Ettersom influensa og RSV-viruset også sprer seg, understreker epidemiolog Maria Van Kerkhove viktigheten av testing og vaksinasjon.

WHO anslår at hundretusenvis av mennesker for tiden er innlagt på sykehus med corona.