Biden har snakket med friskmeldt McConnell

Republikanernes leder i Senatet Mitch McConnell (81), her sammen med Robbin Taylor, ble plutselig taus og fraværende under en tilstelning i Kentucky onsdag. Han er siden friskmeldt av Kongressens lege, og har snakket med president Joe Biden. Foto: WCPO via AP / NTB
Republikanernes leder i Senatet Mitch McConnell (81), her sammen med Robbin Taylor, ble plutselig taus og fraværende under en tilstelning i Kentucky onsdag. Han er siden friskmeldt av Kongressens lege, og har snakket med president Joe Biden. Foto: WCPO via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden (80) sier han torsdag snakket med Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell (81). – Han var sitt gamle jeg, sier Biden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

McConnell måtte følges ned fra podiet under en tilstelning i Kentucky onsdag.

Da den 81 år gamle senatoren skulle svare på spørsmål fra journalister, ble han plutselig taus og stirret fraværende ut i lufta i 30 sekunder, viser et opptak på NBC News. Etter en stund våknet han til igjen, ga et kort svar og ble fulgt vekk.

Hendelsen ligner en episode i juli, der McConnell også plutselig ble taus og fraværende.

I mars i år fikk McConnell hjernerystelse og et brukket ribbein etter å ha falt og slått hodet under en tilstelning på et hotell. Han måtte en periode bruke rullestol og var sykmeldt i seks uker. Siden har han snakket og beveget seg saktere.

Kongressens lege uttalte torsdag at McConnell kan jobbe videre som planlagt, og viste til at episode med svimmelhet ikke er uvanlig i etterkant av en hjernerystelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Biden sa i sin kommentar at han er trygg på at McConnell ville komme i form igjen.

Til tross for politiske forskjeller, regnes samarbeidet mellom Biden og McConnell som en viktig kilde til politisk stabilitet i Washington. De har jobbet sammen i Senatet i lang tid og har kjent hverandre i flere tiår.

– Forholdet ses av Det hvite hus og mesteparten av Washington som sentralt for å holde myndighetene i gang, og det gir en følelse av orden i landets hovedstad, skriver Politico.

Se video av episoden her: