Forretningskvinne blir opposisjonskandidaten i Mexicos presidentvalg

Senator Xochitl Galvez, blir kandidat for opposisjonen i presidentvalget i Mexico neste år,  har en allianse av tre opposisjonspartier avgjort. Foto: Fernando Llano / AP / NTB
Senator Xochitl Galvez, blir kandidat for opposisjonen i presidentvalget i Mexico neste år, har en allianse av tre opposisjonspartier avgjort. Foto: Fernando Llano / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicos opposisjonskoalisjon har valgt den frittalende senatoren og forretningskvinnen Xochitl Galvez som sin kandidat i neste års presidentvalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har bestemt oss for å støtte Xochitl Galvez som eneste kandidat til å lede vår felles front for Mexico, sier leder Alejandro Moreno i PRI, som er med i trepartialliansen.

Galvez representerer høyrepartiet PAN i kongressen og er kjent for sin sans for humor og evne til å få overskrifter i mediene. Hun har far fra urfolksgruppen otomi, har en dagligdags måte å prate på og er kjent for å ta seg rundt i hovedstaden på sykkel.

PAN har gått sammen i en bred koalisjon med det gamle statsbærende partiet PRI og venstrepartiet PRD for å utfordre president Andres Manuel Lopez Obradors parti Morena ved valget neste år. Mexicanske presidenter kan kun sitte i en periode på seks år, og Lopez Obrador kan derfor ikke bli gjenvalgt.

For Morena kniver Mexico Citys ordfører Claudia Sheinbaum og tidligere utenriksminister Marcelo Ebrard om å bli kandidat.