Gabons president gjenvalgt til en tredje periode

Gabons president Ali Bongo har vunnet gjenvalg for en tredje periode, ifølge landets valgmyndigheter. Her er han fotografert under et arrangement i Oslo i 2010. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB .
Gabons president Ali Bongo har vunnet gjenvalg for en tredje periode, ifølge landets valgmyndigheter. Her er han fotografert under et arrangement i Oslo i 2010. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB . Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gabons president Ali Bongo har med 64 prosent av stemmene vunnet gjenvalg til en tredje periode, ifølge landets valgsenter CGE.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støttespillere av Bongos fremste rival Albert Ondo Ossa hevdet mandag at de hadde vunnet valget og ba Bongo om å erkjenne nederlag.

På slutten av valgdagen lørdag ble internettilgangen kuttet, og det ble innført portforbud nattetid.

Deler av opposisjonen hadde slått seg sammen med håp om å slå Bongo. Det forrige valget utløste dødelige opptøyer og anklager om fusk fra opposisjonen.

En av tre unge i Gabon er arbeidsledige, og en stor del av landets 2,5 millioner innbyggere har aldri opplevd noen annen leder enn Ali Bongo og hans far Omar Bongo. Sistnevnte ledet landet fra 1967 til din død i 2009. Da overtok sønnen makten.