Idalia ventes å treffe Florida som en kategori 4-orkan

Ansatte på Toucans Bar and Grill ved Clearwater Beach setter opp treplater foran restaurantens vinduer og dører i påvente av orkanen Idalia. Orkanen har styrket seg og ventes å treffe Floridas vestkyst som en kategori 4-orkan tidlig onsdag. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB
Ansatte på Toucans Bar and Grill ved Clearwater Beach setter opp treplater foran restaurantens vinduer og dører i påvente av orkanen Idalia. Orkanen har styrket seg og ventes å treffe Floridas vestkyst som en kategori 4-orkan tidlig onsdag. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Orkanen Idalia har styrket seg og ventes onsdag å treffe Floridas vestkyst som en kategori 4-orkan med vindhastighet på minst 130 meter i sekundet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beboere i utsatte kystområder er bedt om å evakuere tirsdag i påvente av livsfarlig stormflo og voldsomme regnbyger.

– Dere må virkelig dra nå. Tida er nå, sa guvernør Ron DeSantis på en pressekonferanse tirsdag.

Det ventes at orkanen treffer land tidlig onsdag, og det er bekymring for at den kan gjøre store skader i en delstat som fortsatt strever med ettervirkningene av orkanen Ians herjinger i fjor.

Idalia har allerede herjet på Cuba og lagt tobakksprovinsen Pinar del Rio under vann. Mange innbyggere på øya er uten strøm.