Kinesisk fylke gir ekteskapsbelønning om bruden er yngre enn 25 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et fylke øst i Kina gir par en belønning på 1000 yuan, rundt 1500 kroner, om de gifter seg og bruden er yngre enn 25 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er det siste av flere tiltak for å få unge kinesere til å gifte seg i en tid der det er bekymring for en fallende fødselsrate.

I en notis som ble publisert på Changshan fylkes offisielle Wechat-konto forrige uke, heter det at belønningen er til for å fremme «ekteskap i passende alder og barnefødsler». Par som får barn, blir også lovet en rekke barnepleie-, fertilitets- og utdanningssubsidier.

Mens Kina for første gang på 60 år har negativ befolkningsvekst og også en befolkning som raskt blir eldre, prøver myndighetene i landet ut en rekke tiltak for å øke fødselsraten, blant dem økonomiske insentiver og forbedret barnepleie.

Kinesiske menn får gifte seg når de er 22 år, mens aldersgrensa er 20 for kvinner, men antall par som blir gift, har gått nedover. Fødselsraten har også minsket på grunn av en politikk som har gjort det vanskeligere for enslige kvinner å få barn.

Kinesiske kvinner er blant de i verden som føder færrest barn, og i 2022 anslås det i statlige medier at det ble født 1,09 barn per kvinne, en ny bunnotering.