Nytt konteinerskip har seilt trygt ut fra Odesa

Et sivilt konteinerskip som dro fra Odesa, har kommet seg til trygt farvann, trass i trusler om angrep fra den russiske marinen, opplyser ukrainske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har sagt at slike fartøy kan bli ansett som militære mål. Ukraina kunngjorde tidligere i august, etter at Russland trakk seg fra kornavtalen, at det ble åpnet en ny maritim korridor for trygg korneksport fra ukrainske havner for sivile skip.

– Det andre fartøyet har nådd romansk farvann etter å ha navigert seg gjennom vår midlertidige korridor i Svartehavet, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sosiale medier søndag. Han legger til at det er snakk om et liberisk-flagget bulkskip lastet med stål som skal til det afrikanske markedet.

Både Russland og Ukraina har trappet opp den militære aktiviteten i området etter at den FN-framforhandlede kornavtalen kollapset. Russland har rettet flere angrep mot ukrainsk havneinfrastruktur i Svartehavet og langs Donau, mens Ukraina har angrepet russiske skip i ukrainske farvann og den annekterte Krim-halvøya.

Det første skip som benyttet seg av den nye maritime korridoren, forlot Odesa forrige uke.