Mytisk sjøorm holdt seg i det skjulte til tross for storstilt leteaksjon

Det mest berømte bildet som hevder å vise Loch Ness-monsteret, viste seg å være en del av en større bløff på 1930-tallet. Mangelen på bevis er likevel ikke nok til å stoppe dem som tror – eller ønsker å tro – på Nessie. Arkivfoto: AP / NTB
Det mest berømte bildet som hevder å vise Loch Ness-monsteret, viste seg å være en del av en større bløff på 1930-tallet. Mangelen på bevis er likevel ikke nok til å stoppe dem som tror – eller ønsker å tro – på Nessie. Arkivfoto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Loch Ness-monsteret holdt tilsynelatende en lav profil i Skottland i helgen. Den storslagne jakten på det beryktede sjøuhyret endte atter en gang uten bevis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen har forskere og entusiaster fra hele verden vært samlet i det skotske høylandet for å forsøke å spore opp sjøormen, på folkemunne kjent som Nessie. Men til tross for mye entusiasme, ble det lite i form av bevis.

Prosjektleder Alan McKenna sier han har fått en rekke videoer og tips, men at det vil ta lang tid å sortere fakta fra ønsketenkning.

Droner med temperaturskannere, båter med infrarødt kamera og en hydrofon til å lytte under vann er noe av utstyret som har blitt brukt i helgen i håp om å nøste opp i myten som har fascinert folk i flere generasjoner.

Den to dager lange jakten på den beryktede sjøormen er den største, systematiske leteaksjonen i Loch Ness-innsjøen siden 1972.