Stadig flere evakuert på grunn av skogbrann i Hellas

Lokale ser på skogbrannene som herjer i landsbyen Avantas, nær havnebyen Alexandroupolis i Evros 21. august. Foto: Achilleas Chiras / AP / NT
Lokale ser på skogbrannene som herjer i landsbyen Avantas, nær havnebyen Alexandroupolis i Evros 21. august. Foto: Achilleas Chiras / AP / NT Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere mennesker er beordret å evakuere hjemmene sine i nordlige Hellas, der greske brannmannskaper kjemper mot skogbrannene for niende dag på rad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogbrannene har vært spesielt katastrofale for regionen Evros, nær havnebyen Alexandroupoli og Hellas' grense mot Tyrkia.

Søndag ble innbyggerne i områdene Lefkimmi i Evros og Kassitera i naboregionen Rhodopes beordret til å evakuere hjemmene sine.

Viseregionsguvernør i Evros, Dimitris Petrovic, sier til den greske TV-kanalen ERT at situasjonen er «svært vanskelig» og har forårsaket enorm skade.

– Vi vet ikke om vi er i stand til å stoppe brannen fra å spre seg, sier han.

Skogbrannene, som startet sist lørdag, har tatt livet av minst 20 mennesker i området. En eldre gjeter døde også i en annen brann i Boeotia, nord for Aten, mandag. Flammene har også fortært nasjonalparken Dadia, der det oppholder seg flere utrydningstruede fugler.

Skogbrannene i havnebyen Alexandroupoli er den største som er registrert i EU hittil i år og den nest største siden 2000, ifølge blokken. En annen farlig brann fortsetter sine herjinger på Parnitha-fjellet, nær Aten.