Grøvdal forbedret norsk rekord etter VM-fiaskoen

Karoline Bjerkeli Grøvdal kom seg opp på hesten igjen etter VM og forbedret sin egen rekord på 5 kilometer gateløp i Lier søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Karoline Bjerkeli Grøvdal kom seg opp på hesten igjen etter VM og forbedret sin egen rekord på 5 kilometer gateløp i Lier søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) slo tilbake etter friidretts-VM og satte norsk rekord på 5 kilometer gateløp i Lier med tiden 14.46.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veldig deilig å reise kjerringa etter VM-fiaskoen og få en bekreftelse på at formen er der, sier Grøvdal til TV 2.

I VM i Budapest klarte hun ikke å ta seg videre fra forsøket på 5000 meter. Det holdt til en 11.-plass i 30 graders varme i den ungarske hovedstaden. Tiden da ble 15.08,96, 37 sekunder saktere enn hennes bestenotering.

– Det er ingen hemmelighet at jeg ikke fungerer veldig godt i fuktighet og varmen, men jeg har ikke lyst til å skylde på det, selv om jeg dessverre har erfart det før, sa Grøvdal etter VM-løpet.

Det neste på programmet for Grøvdal er en 5000 meter i Diamond League i Brussel. Deretter venter et halvmaraton i København 17. september.