Tre døde da amerikansk militærfly styrtet i Australia

Et amerikansk V-22 Osprey ved en annen anledning. Flytypen har vært involvert i flere ulykker de siste årene.
Et amerikansk V-22 Osprey ved en annen anledning. Flytypen har vært involvert i flere ulykker de siste årene. Foto: U.S. Marine Corps / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre marinesoldater mistet livet da et V-22 Osprey-fly fra det amerikanske forsvaret med over 20 personer om bord, styrtet søndag under en øvelse i Australia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er det amerikanske militæret som melder at tre av soldatene på flyet mistet livet.

Lokalt politi meldte tidligere at 23 personer på flyet ble skadd, og at fem av dem ble fraktet til sykehus i Darwin, hvorav en er kritisk skadd.

Det australske forsvarsdepartementet opplyser at ulykken skjedde ved Melville Island, 60 kilometer nord for Darwin.

Flyet deltok i en øvelse sammen med styrker fra Australia, Indonesia, Filippinene og Øst-Timor.

I mars 2022 omkom fire amerikanske soldater da et Osprey-fly styrtet i Beiarn i Nordland under en militærøvelse. I august samme år foretok et annet amerikansk Osprey-fly en kontrollert nødlanding på Senja i Troms.

Osprey-en har vridbare vinger så det kan lette og lande som et helikopter, mens det flyr gjennom luften som et konvensjonelt fly.

Melville, som er en av Tiwi-øyene, og byen Darwin utgjør øvelsens hovedfokus. Den avsidesliggende øya er for det meste dekket av tropisk skog. Det bor omtrent 1000 mennesker der, de fleste med aboriginsk bakgrunn.

Se video: Russisk jagerfly farlig nær amerikansk drone