Russland sier F-16-gave til Ukraina er innblanding

Det russiske utenriksdepartementets talsperson og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i januar i år.
Det russiske utenriksdepartementets talsperson og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i januar i år. Foto: Shamil Zhumatov / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge, Danmark og Nederland blander seg mer og mer inn i konflikten i Ukraina, sier Russland og viser til løftet om å gi ukrainerne F-16-fly.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det russiske utenriksdepartementets talsperson brukte løftet om kampflydonasjon som eksempel på økende vestlig innblanding i krigen. Også andre land og militære bidrag trekkes fram av Maria Zakharova.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

– Den tsjekkiske hæren planlegger å sende russiskbygde Mi-24b-helikoptre til Kyiv etter at de selv har mottatt amerikanske helikoptre. I forrige uke, etter Zelenskyjs tiggerferd til europeiske land – blant annet Nederland, Danmark, Norge og Sverige – kom det nyheter om at de vil gi F-16-fly, sier Zakharova i en uttalelse til det statlige nyhetsbyrået Tass.

– Alle disse skrittene bekrefter de vestlige landenes fiendtlige holdning over for Russland og deres voksende innblanding i konflikten om Ukraina, legger hun til.

Hun påstår også at «det nynazistiske regimet», som Russland kaller Ukrainas ledelse, angriper sivile mål i Russland for å distrahere «de vestlige sponsorene fra problemene Ukraina har ved fronten».

Se video: – Nå starter vi. Forvent oss!