To personer pågrepet for brannstiftelse i Hellas

To menn er pågrepet for å ha startet gress- og krattbranner i Hellas. En av pågripelsene skjedde på øya Evvia, som er avbildet her. Illustrasjonsfoto: Thodoris Nikolaou / AP / NTB
To menn er pågrepet for å ha startet gress- og krattbranner i Hellas. En av pågripelsene skjedde på øya Evvia, som er avbildet her. Illustrasjonsfoto: Thodoris Nikolaou / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Greske brannmannskaper har pågrepet to personer som mistenkes for å ha startet skogbranner. Fortsatt brenner det en rekke steder i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pågripelsene skjedde på forskjellige steder i Hellas, opplyser myndighetene.

På øya Evvia er en mann siktet for å ha tent på tørt gress i Karystos. Brannvesenet sier mannen har tilstått å ha startet fire andre branner i området i juli og august.

Den andre pågripelsene skjedde i Larissa, sentralt i Hellas. Også her er en mann siktet for å ha tent på tørr vegetasjon med vilje.

Tjenestemenn har gitt bevisst brannstiftelse skylden for en rekke branner i Hellas den siste uken. Det er foreløpig ikke klart hvordan de største brannene har startet, inkludert en i Evros i nordøst – der de fleste dødsfallene har skjedd – og en annen i utkanten av Aten.