Brannkatastrofen på Hawaii: Ytterligere 100 kan være i god behold

Den historiske byen Lahaina, som var hovedstad i kongedømmet på Hawaii tidlig på 1800-tallet, ble ødelagt i branninfernoet 8. august. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
Den historiske byen Lahaina, som var hovedstad i kongedømmet på Hawaii tidlig på 1800-tallet, ble ødelagt i branninfernoet 8. august. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden myndighetene i USA la fram en ny liste over savnede etter skogbrannene på Maui, skal 100 av dem være gjort rede for. Fortsatt er nesten 300 savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Letingen etter brannofre fortsetter, to og en halv uke etter at flammene slukte den historiske kystbyen Lahaina på Hawaii-øya Maui.

Det offisielle dødstallet fra det som er USAs dødeligste skogbrann på over 100 år, er foreløpig 115. Men det ventes å stige.

Se video fra branninfernoet tidligere i august:

Fredag offentliggjorde FBI og myndighetene i Maui fylke en liste med 388 navngitte personer som fortsatt var savnet etter brannene. Før dagen var omme, hadde mange av dem tatt kontakt og fortalt at de er i god behold.

Også pårørende har ringt inn, og FBI undersøker nå informasjonen i håp om å kunne fjerne over 100 navn fra lista over savnede.