438 migranter reddet i Middelhavet

Redningsskipet Ocean Viking er på vei til Genova med over 400 migranter som er reddet mens de var på vei over Middelhavet. Arkivfoto: Jeremias Gonzalez / AP / NTB
Redningsskipet Ocean Viking er på vei til Genova med over 400 migranter som er reddet mens de var på vei over Middelhavet. Arkivfoto: Jeremias Gonzalez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsskipet Ocean Viking har plukket opp 438 migranter i Middelhavet, opplyser organisasjonen SOS Méditerranée, som driver skipet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Migrantene ble reddet i internasjonalt farvann utenfor kysten av Libya og Tunisia, sier den franske organisasjonen fredag.

Tidligere på dagen opplyste de at 272 personer – med 23 ulike nasjonaliteter – var reddet fra tre båter sentralt i Middelhavet. Blant dem som var reddet, var det «32 enslige mindreårige, ni babyer og fem personer med funksjonsnedsettelser», opplyser organisasjonen, som har base i Marseille.

Senere på dagen sier organisasjonen at de har reddet ytterligere 136 personer da de bisto flere båter som hadde problemer.

– Til sammen er det 438 personer som er reddet, om bord, opplyser SOS Méditerranée. De sier skipet nå er på vei til Genova, fordi italienske myndigheter har gitt dem instruks om å gå dit for å sette migrantene i land.

Organisasjonen beskriver ruten over det sentrale Middelhavet som den farligste migrantruten i verden. Hittil i år er minst 2013 mennesker døde eller savnet etter å ha forsøkt å ta seg til Europa denne veien.