Flere britiske barn lever i fattigdom, ifølge rapport

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 120.000 barn i Storbritannia lever nå i den verste formen for fattigdom, ifølge en rapport, som antyder at situasjonen har forverret seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økningen i antallet barn som lever i nød blir beskrevet som kraftig og bekymringsfull, sier den veldedige organisasjonen Buttle UK, som står bak rapporten. De jobber med barn og unge i krise i Storbritannia.

Rapporten baserer seg på det 1240 fagpersoner som jobber med barn i fattigdom forteller om sin arbeidshverdag. Til sammen lever rundt 60 prosent av barna i nød – opp fra 45 prosent året før, og 36 prosent i 2021.

– I familiene som fagpersonene våre jobber med er det til sammen rundt 122.000 barn som lever i nød, heter det i rapporten.

Organisasjonen bruker begrepet «nød» om det de beskriver som den absolutt laveste levestandarden voksne, barn eller unge kan ha. En person anses for å leve i nød dersom de har gått uten minst to av de følgende tingene i løpet av en måned: Husly, mat, belysning, oppvarming, klær og grunnleggende hygieneprodukter.