Lavrov: Russland blir sterkere etter Wagner-opprøret

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier at landet vil bli sterkere etter Wagner-opprører. Foto: Russlands utenriksdepartement / AP / NTB
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier at landet vil bli sterkere etter Wagner-opprører. Foto: Russlands utenriksdepartement / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland kommer til å bli sterkere i kjølvannet av Wagner-opprøret, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Russland har alltid overvunnet alle problemer og kommet ut på den andre siden sterkere. Det samme vil skje nå. Prosessen er allerede i gang, sa Lavrov til journalister i Moskva.

Han sa videre at reaksjonene på opprøret fra mange vestlige tjenestemenn viser at disse tjenestemennene er i krig mot Moskva.

– Vi trenger ikke å forklare noe eller gi forsikringer til noen. Vi er transparente. Presidenten og alle politiske krefter i landet vårt har snakket om saken. Hvis noen i vesten tviler, er det deres problem, sa han.

Han nektet også for at Russland med vilje angriper sivile i Ukraina og anklaget Vesten for å ønske å sette Ukraina-krigen på pause for å kunne sende flere våpen.

Lavrov ba videre om at flere land i Asia, Afrika og Latin-Amerika blir medlem i FNs sikkerhetsråd for å bryte det han kalte Vestens dominans i verden.

– Størsteparten av verden vil ikke leve etter Vestens regler, sa han.