Scholz vil snakke med Putin

Olaf Scholz sier han vil be Putin trekke de russiske styrkene ut av Ukraina. Arkivfoto: Markus Schreiber / AP / NTB
Olaf Scholz sier han vil be Putin trekke de russiske styrkene ut av Ukraina. Arkivfoto: Markus Schreiber / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier han vil snakke med Vladimir Putin om kort tid og be den russiske presidenten trekke styrkene sine ut av Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planene om en telefonsamtale med Putin ble kunngjort på et kirkemøte i Nürnberg lørdag. Der på pekte Scholz at han har snakket med den russiske presidenten tidligere.

– Jeg planlegger å gjøre det igjen snart, sa den tyske regjeringssjefen.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Avslørte Putin sin egen bløff?

Putin: Mislykket offensiv

Fredag uttalte Putin at den ukrainske motoffensiven har startet.

Ifølge Putin viser Ukrainas bruk av såkalte strategiske reserver at offensiven nå er i gang.

Den ukrainske motoffensiven har ifølge ham vært mislykket så langt, takket være «de russiske soldatenes mot og riktige organisering».

Ifølge den russiske presidenten har de ukrainske styrkene de siste dagene lidd «betydelig tap», men han legger til at de fortsatt har «et offensivt potensial».

Tre drept i russisk angrep

Tre sivile ble drept i et russisk droneangrep mot den ukrainske havnebyen Odesa natt til lørdag, opplyser det ukrainske forsvaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre døde etter at vrakrester fra nedskutte droner falt på en boligblokk og utløste en brann, ifølge forsvaret.

Luftforsvaret skjøt ned åtte iranskbygde angrepsdroner og to raketter i det som er det seneste i rekken av nattlige angrep mot ukrainske byer de siste ukene, sier en regional forsvarstalsperson.

– Som et resultat av luftkampene falt vrakrester fra dronene ned på en boligblokk og utløste en brann, sier talsperson Natalia Humeniuk i en uttalelse.

Nødetatene sier 27 mennesker, blant dem 3 barn ble skadd, men at brannen ble slukket raskt. 12 personer ble reddet ut fra bygningen.

I løpet av natten var det også angrep mot Poltava og Kharkiv. I Poltava ble utstyr og infrastruktur ved den militær flyplassen Myrhorod påført skader. Det ble også skader på åtte privatboliger og flere kjøretøy i rakettangrepet. Det er ikke meldt om drepte eller skadde etter angrepet i Poltava.