Sunak: Ødeleggelse av ukrainsk demning kan være nytt russisk lavmål

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier det vil være et «nytt lavmål» om det viser seg at Russland ødela Kakhovka-demningen sør i Ukraina. Foto: Niall Carson / Pool via AP / NTB
Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier det vil være et «nytt lavmål» om det viser seg at Russland ødela Kakhovka-demningen sør i Ukraina. Foto: Niall Carson / Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om ødeleggelsen av Kakhovka-demningen i Ukraina viser seg å skyldes et russisk angrep, vil det være et «nytt lavmål», sier britenes statsminister Rishi Sunak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sunak sier til BBC-reporter Chris Mason og andre som er med om bord et fly til Washington, at Storbritannias etterretning og militære undersøker saken, og at det er for tidlig å slå fast hva som har skjedd.

Sunak siteres i Masons Twitter-tråd på at det vil være «det største angrepet på sivil infrastruktur i Ukraina siden krigen brøt ut», om det viser seg at demningen er blitt ødelagt av Russland.

Det vil «vise et nytt lavmål i den russiske aggresjonen», ifølge Sunak. Sunak skal til Washington for å møte USAs president Joe Biden med flere, der krigen i Ukraina vil være et tema. Ifølge Mason understreker han at det umiddelbare fokuset er på å gi humanitær hjelp til ukrainere som er blitt evakuert som følge av flommen som fulgte demningens kollaps.