Moren til seksåring som skjøt lærer i USA, erkjenner føderale våpenlovbrudd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til en seksåring som skjøt en lærer i USA, erkjenner straffskyld for to grove våpenlovbrudd som del av en tilståelsesavtale. Læreren ble såret, men overlevde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren er tiltalt for å bruke ulovlige rusmidler mens hun var i besittelse av et våpen, og for å ha kommet med uriktige opplysninger for å få kjøpt våpenet. Konkret anklages hun for å ikke ha oppgitt i et skjema at hun brukte marihuana, viser rettsdokumenter.

De føderale våpenlovbruddene kommer på toppen av tiltaler for grov omsorgssvikt og uaktsomhet på delstatsnivå. Sønnen er ikke siktet for noe.

Morens forsvarer sier at tilståelsesavtalen blir inngått senere denne uka eller neste. Ifølge politiet tok seksåringen med seg pistolen hjemmefra og la den i sekken sin. Den 25 år gamle grunnskolelæreren Abigail Zwerner ble skutt i en hånd og i brystet da seksåringen senere trakk opp våpenet i klasserommet.

Zwerner har varslet i april søksmål mot skolen med krav om opptil 40 millioner dollar i erstatning. Hun har blant annet anført at skolen ikke fulgte opp varsler om at seksåringen hadde en voldelig atferd og at en annen elev hadde advart om at han hadde tatt med seg en pistol på skolen.