Microsoft inngår forlik etter innhenting av barns personopplysninger

Microsoft inngår forlik på 20 millioner dollar for å ha samlet inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til Xbox-konsollene, uten å ha innhentet samtykke fra foreldrene. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Microsoft inngår forlik på 20 millioner dollar for å ha samlet inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til Xbox-konsollene, uten å ha innhentet samtykke fra foreldrene. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

Selskapet informerte ikke foreldrene eller innhentet godkjenning, og personopplysningene ble lagret, heter det i en uttalelse fra det amerikanske handelstilsynet FTC.

Xbox-konsollene har i mange år også vært populære i Norge.