Zelenskyj melder om framskritt rundt Bakhmut

Ukrainske soldater ved stillingene sine utenfor Bakhmut, som kan ses i bakgrunnen. President Volodymyr Zelenskyj uttrykte mandag kveld glede over «nyhetene vi har ventet på» fra styrker i og rundt byen. Foto: Iryna Rybakova / AP / NTB
Ukrainske soldater ved stillingene sine utenfor Bakhmut, som kan ses i bakgrunnen. President Volodymyr Zelenskyj uttrykte mandag kveld glede over «nyhetene vi har ventet på» fra styrker i og rundt byen. Foto: Iryna Rybakova / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttrykker glede over «nyhetene vi har ventet på» fra styrkene som kjemper i og rundt Bakhmut øst i Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er takknemlig overfor hver eneste soldat, alle våre forsvarere, menn og kvinner, som i dag har gitt oss nyhetene vi har ventet på. Godt jobbet, soldater i Bakhmut-sektoren, sa Zelenskyj i sin daglige videotale.

Videre sa han at Russland reagerte «hysterisk» på alle ukrainske kamphandlinger, og trakk fram to grupper som med dyktighet, handlekraft og effektivitet «forsvarer våre stillinger, ødelegger okkupantene og, viktigst av alt, gjør framskritt».

Regjeringen i Russland hevdet mandag å ha stanset en stor ukrainsk offensiv øst i landet. Dette ble avvist av det ukrainske militæret.

Samtidig opplyste både Ukrainas forsvar og den russiske leiesoldatgruppen Wagner at ukrainske styrker har rykket fram i et område lenger nord, i nærheten av Bakhmut.

Kampene om Bakhmut har vært de lengste og blodigste i krigen i Ukraina. Russerne forsøkte i nesten ti måneder å ta byen, som mange eksperter mener ikke har en stor strategisk verdi. I slutten av mai ble det fra russisk hold meldt at de hadde lyktes, mens ukrainerne framholdt at de stadig kontrollerte deler av byen.

Natt til tirsdag meldte Moskva at en ny ukrainsk offensiv var stanset i Donetsk-regionen.