Zelenskyj hevder Russland får rakettbistand

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder flere land og produsenter forsyner Russland med våpenteknologi, men navngir ingen.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder flere land og produsenter forsyner Russland med våpenteknologi, men navngir ingen.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland får bistand fra flere land og produsenter til å omgå internasjonale sanksjoner mot landets våpenindustri, hevder Volodymyr Zelenskyj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske presidenten navngir ikke hvilke land og selskap som angivelig bistår Russland med teknologi til bruk i produksjon av raketter og andre våpen, men hevder at det er snakk om et nettverk.

– Terroriststaten kan ved hjelp av et nettverk av leverandører omgå de internasjonale sanksjonene og få tilgang til teknologi fra hele verden, sier Zelenskyj i en videotale.

Ukraina er kjent med dette og vil forsøke å hindre at «teknologi fra den frie verden havner i russiske raketter», sier han.

En nær medarbeider av presidenten hevdet i april at det var funnet et økende antall kinesiske deler i russiske våpen benyttet mot Ukraina.

Kinesiske myndigheter nekter for å støtte Russland med militært utstyr i krigen.