Senegals regjering kutter internettet midt i opptøyer

Demonstranter kaster steiner mot politiet under en demonstrasjon i Dakar i Senegal lørdag. Minst 15 personer har mistet livet så langt i opptøyene. Foto: Leo Correa / AP / NTB
Demonstranter kaster steiner mot politiet under en demonstrasjon i Dakar i Senegal lørdag. Minst 15 personer har mistet livet så langt i opptøyene. Foto: Leo Correa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senegals regjering har kuttet tilgangen til mobilt internett i visse områder på grunn av dødelige opptøyer i landet de siste dagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken er at «hatefulle og undergravende» meldinger er lagt ut på nettet, heter det i en uttalelse fra regjeringen søndag.

I forrige uke begrenset myndighetene tilgangen til visse meldingsplattformer, men flere klarte å omgå blokkeringene ved bruk av VPN-tjenester.

Søndag ble begrensningene utvidet til å gjelde all data på mobile internettenheter i visse områder og til bestemte tider, heter det i uttalelsen.

Regjeringen spesifiserte ikke hvilke områder som ble berørt eller til hvilke tider, men fem Reuters-reportere i Dakar kunne søndag ettermiddag ikke få tilgang til internett, ifølge nyhetsbyrået.

Minst 16 mennesker har mistet livet i Senegal etter at den populære opposisjonslederen Ousmane Sonko ble dømt til to års fengsel torsdag. Dommen kan hindre ham i å stille som kandidat i det neste presidentvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden dommen falt, har det vært voldsomme sammenstøt mellom opprørspoliti og tilhengere av opposisjonen. Lørdag sa en talsperson for regjeringen at situasjonen er under kontroll i hovedstaden Dakar.

Opptøyene er blant de verste som har rystet landet på flere tiår. Verdenssamfunnet følger spent med på utviklingen i landet, og FNs generalsekretær António Guterres har fordømt volden.