Russisk guvernør melder om fortsatte angrep mot Belgorod

Et pansret kjøretøy er etterlatt i Belgorod vest i Russland etter kamper i mai. Foto: Guvernøren i Belgorod via AP / NTB
Et pansret kjøretøy er etterlatt i Belgorod vest i Russland etter kamper i mai. Foto: Guvernøren i Belgorod via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det russiske fylket Belgorod, som grenser til Ukraina, ble også natt til søndag rammet av granatangrep, ifølge en russisk guvernør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbyggere, blant dem hundrevis av barn, er evakuert bort fra grenseområdet, og over 4000 personer er innkvartert i midlertidige sentre, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov, som anklager Ukraina for å stå bak.

– I natt var det ganske urolig, skriver han på Telegram søndag. Han legger til at angrepene har ført til store ødeleggelser i områdene ved Sjebekino og Volokonoskij.

Ifølge Gladkov har det også brutt ut en brann i byen Sjebekino etter at et marked ble truffet av en granat, men han understreker at ingen ble skadd. Sjebekino har rundt 40.000 innbyggere og ligger bare 7 kilometer fra den ukrainske grensen.

Ukraina avviser at landets militære styrker er involvert i angrepene på russisk side av grensen. De peker i stedet på frivillige russiske krigere, som støtter Ukraina, og som kjemper for å bli kvitt president Vladimir Putin.