Russiske myndigheter etterlyser en tredje person etter drap på militærblogger

Vladen Tatarskij, som egentlig heter Maksim Fomin, hadde over 560.000 følgere på sin Telegram-kanal. Han var en fremtredende støttespiller av Russlands krigføring i Ukraina. Her snakker han til tilhørere på en kafé i St. Petersburg søndag, før han ble drept i en eksplosjon.
Vladen Tatarskij, som egentlig heter Maksim Fomin, hadde over 560.000 følgere på sin Telegram-kanal. Han var en fremtredende støttespiller av Russlands krigføring i Ukraina. Her snakker han til tilhørere på en kafé i St. Petersburg søndag, før han ble drept i en eksplosjon. Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske etterforskere jakter på en tredje person i forbindelse med attentatet mot den populære bloggeren og krigstilhengeren Vladen Tatarskij i april.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en erklæring postlagt på meldingstjenesten Telegram sier granskningskomiteen for alvorlige forbrytelser at en viss Roman Popkov er ettersøkt for terrorisme og besittelse av eksplosiver.

Popkov er en russisk journalist med base i Ukraina. Han var tidligere leder for et forbudt ultranasjonalistisk bolsjevikparti.

Drept av bombe

Tatarskij hadde holdt en appell på en kafé i St. Petersburg da en bombe eksploderte. Bloggeren og Putin-tilhengeren kom opprinnelig fra Donbas-regionen i Ukraina. Hans virkelige navn var Maxim Fomin.

Russiske etterforskere har tidligere pågrepet russiske Darja Trepova og ukrainske Yury Denisov for medvirkning til drapshandlingen. Tatarskij ble øyensynlig drept av en bombe som var gjemt i en statuett som ble gitt ham som gave under møtet på kafeen.

Sterke bilder: Attentatet på Vladen Tatarskij ryster Russland