Karl-Erivan Haub forsvant i 2018 – nye spor peker mot Russland

Karl-Erivan Haub (58) forsvant i 2018 og ble erklært død i 2021. Nå har saken tatt en ny vending.

Karl-Erivan Haub (58) forsvant i 2018.
Karl-Erivan Haub (58) forsvant i 2018. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2018 forsvant den tyske mangemilliardæren Karl-Erivan Haub sporløst etter en skitur i de sveitsiske alpene. 58-åringen gikk trolig alene da han forsvant i nærheten av fjellet Matterhorn (4.478 moh.), som ligger på grensen mellom Sveits og Italia.

Karl-Erivan Haub regnes for å ha vært en av Tysklands aller rikeste menn. Han var administrerende direktør i selskapet Tengelman, og lå på 265. plass på Forbes Magazine's liste over verdens mest velstående.

Tre år etter han forsvant i 2018, ble han erklært død av en tysk domstol. Dette til tross for at han aldri ble funnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ved gondolstasjonen «Trockener Steg», ble Haubs siste mobilsignaler plukket opp før han forsvant. Foto: Dominic Steinmann / AP
Ved gondolstasjonen «Trockener Steg», ble Haubs siste mobilsignaler plukket opp før han forsvant. Foto: Dominic Steinmann / AP

I live?

Den siste tiden har saken fått nytt liv, nå som nye ledetråder har begynt å peke i retning Russland. Flere har begynt å stille spørsmål ved om forretningsmannen forfalsket sin egen død.

Ifølge det tyske ukebladet Stern , skal milliardæren ha blitt observert i Moskva. Ukebladet hevder de sitter på overvåkingsbilder som viser Haub i Moskva i 2021.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene er ikke formelt verifisert, men ukebladet har kjørt de gjennom en programvare for ansiktsgjenkjenning. Resultatene viser 90 prosent samsvar med referansebilder av Haub, skriver Børsen.

Merkelige elementer

Stern er ikke det eneste tyske mediet som har omtalt sakens utvikling. Focus , Die Welt og Westdeutsche Allgemeine Zeitung har også kastet seg på saken.

De ramser opp flere elementer som anses som merkelig i forbindelse med den uoppklarte forsvinningen.

  • Haub var betegnet som en erfaren skiløper, og sannsynligheten for å havne i en ulykke i området han forsvant i er anslått å være under fem prosent.
  • Det ble ikke funnet et eneste spor i leteaksjonen, verken hansker, luer eller annet utstyr.
  • I flere år skal Haub ha hatt jevnlig kontakt med «Veronika E», en russisk kvinne med tilknytning til FSB. Senest kvelden før forsvinningen skal Haub ha ringt henne.